8 Mayıs 2016 Pazar

Antep Yöresel Yemekleri

BAKLAVA


Malzemeler
•    2 adet yumurta
•    1 çay bardağı süt
•    1 çay bardağı sıvıyağ
•    2 yemek kaşığı sirke
•    1 tatlı kaşığı kabartma tozu
•    ½ çay bardağı su
•    Aldığı kadar baklavalık un
İçi İçin:
•    Çekilmiş antep fıstığı ya da ceviz
Üzeri İçin:
•    150 gr tereyağı
Şerbeti İçin:
•    5 su bardağı şeker
•    4 su bardağı su
•    1 dilim limon
Açmak İçin:
•    Nişasta
Yapılışı
  Derin bir kaba yumurtaları kırıp, sütü, sıvıyağı, sirkeyi ve suyu ekleyerek iyice çırpın
  1 yemek kaşığı limon suyunu, 14 yemek kaşığı tepeleme unu, bir tutam kabartma tozunu ekleyip hamuru yoğurun
  Hamuru 45 bezeye bölüp, çay tabağı büklüğünde açın.
  10’ar adet üst üste koyup tekrar tepsi büyüklüğünde açın.
  Tepsiyi yağlayıp açılan yufkayı serin fakat her açılan beze arsına bol nişasta eklemeyi unutmayın
  Bu işlemi tüm bezeler bitinceye kadar yapın ve ikinci yufkanın üzerine bol bol fıstık serpip diğer yufka ile kapatın.
  Tepsi bittikten sonra son yufkayı da serdikten sonra bıçağın tersi ile kenarlarını düzeltin.
   Baklava şeklinde dilimleyerek üzerine tereyağı sürüp 170 °C fırında nar gibi kızartın.
 Şerbeti de önceden pişirip, soğuttuktan sonra tepsiye dökün.
 Üzerini yine Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun
                                                          



   Fiyat : 20 TL Porsiyon  

3 yorum:

  1. İnsanın canının cekmemesi elde değil harika :)

    YanıtlaSil
  2. İnsanın canının cekmemesi elde değil harika :)

    YanıtlaSil