8 Mayıs 2016 Pazar

Yozgat Yöresel Yemekleri


Arabaşı Çorbası


Arabaşı Hamuru için Malzemeler
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı ve fazladan 1 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
Arabaşı Çorbası için Malzemeler 
  • 1 kilo tavuk baget ( 8 adet )
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 6 adet kuru biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber 
Arabaşı hamuru için 3,5 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip kaynamaya bırakın,
1 su bardağı tepeleme un ve fazladan 1 çorba kaşığı daha unu çukur bir kaba alın üzerine 1,5 su bardağı su ilave edip iyice çırpın kaynayan suya süzgeç yardımıyla süzerek ilave edin bir yandan da karıştırın ve kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 8 dakika daha karıştırarak kaynatıp ocaktan alın,
Orta boy borcamı soğuk suyla çalkalayın ve arabaşı hamurunu borcama dökün üzerini düzeltin,soğuması için buzdolabına kaldırın ve bu arada arabaşı çorbasını yapmaya başlayalım.
Arabaşı çorbası için tavuk bagetlerini bolsuyla haşlayıp butları didikleyerek küçük parçalara ayırın.
Büyük bir tencereye yarım çay bardağı sıvıyağı  3 çorba kaşığı un ilave edip unun rengi hafif sararana kadar kavurun topaklanmaması için  önce biraz soğuk ilave edip karıştırın daha sonra haşladığınız tavuğun suyunu ilave edip iyice karıştırın,
Kuru biberleri küçük parçalara ayırın  didiklediğiniz tavuk butarınıda çorbaya ilave edip iyice karıştırın,arabaşı çorbamız çok katıysa biraz su ilave edin,kısık ateşte 5 dk daha pişirip ocaktan alın,
Soğuyan arabaşı hamuru ile servis yapın,afiyet olsun :)

                                                     

FİYAT : 10 TL Porsiyonu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder