8 Mayıs 2016 Pazar

Nevşehir Yöresel Yemekleri


Fırında Köfte Patates



     Malzemeler

       2-3 adet patates
       2-3 adet yeşil biber
       2 adet domates
       sıvı yağ
       1.5  yemek kaşığı domates salçası

      Köftesi için;

      yarım kg kıyma
      1 adet kuru soğan
      2-3 diş sarımsak
      1 adet yumurta
      yarım su bardağı kadar ufalanmış bayat ekmek içi veya galeta unu
      tuz
      karabiber
      pulbiber
      Hazırlanışı 

Öncelikle köfteler hazırlanır. Bunun için soğan bir kaç parçaya ayrılarak sarımsaklar ve yumurta ile mutfak robotundan geçirilir. İncecik hale gelen soğanlar ve sarımsaklar kıymaya ilave edilir. Bayat ekmek içi, baharatlar ve tuzu da eklenerek köfte harcı yoğurulur. Malzemeler iyice özdeşleşince ufak parçalar koparılarak köfteler şekillendirilir. Diğer tarafından patatesler kalınca dilimlenir. Tavada sıvı yağ kızdırılarak köfteler ve patatesler hafifçe kızartılır. (Patateslerin çok fazla pişmesine gerek yok). Bütün köfte ve patatesler kızartılınca fırın kabına alınırlar ve üzerine salçalı sıcak su gezdirilir. Domates dilimleri ve biberlerle süslenen fırın tepsisi fırına sürülür. Domatesler pişinceye dek yaklaşık 25 dk kadar düşük ısıda pişirilir. 

Afiyet olsun…

                                                           Fiyat : 12 TL Porsiyonu 


 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder